IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни прически – бебешките плитки стават по-големи

30 януари 2022 16 30

Ето как да ползвате тенденцията от 2021 г.

IStockphoto

IStockphoto

Небрежният стил в косите, който се роди в началото на пандемията заради невъзможността да ходим на фризьор, все още диктува модата в прическите. Миналата година така наречените бебешки плитки, които си правехме през 90-те, се завърнаха. И според някои инфлуенсъри, те ще останат и през следващите няколко месеца. Единствената разлика ще е това, че ще са по-големи.

Дуа Липа, Хейли Бийбър, Бела Хадид, са част от известните дами, които през миналата година ни показаха как носят бебешки плитки. Най-често те разделяха косата си с гребен по средата, като отляво и отдясно си правеха по една много тънка, завършена със силиконов ластик. Техни колежки пък връзваха гривите си, като оставяха малките антенки да стърчат. Но ето че сега този подход претърпява трансформация с по-големи кичури, при това не само на едно място.

Бебешките плитки са един бърз и прост стил за оформяне на лицето.

„Този външен вид подхожда на всички текстури, дължини и стилове на косата и може да се носи по различни начини в зависимост от вашите предпочитания. Плитките могат да създават усещане за бохо от 70-те или повече от модата на 90-те, като вдъхновение може да бъде почерпено както от грънджа, така и от уличния стил“, обяснява фризьорът Лиъм Къран.

Как да оформите по-големи бебешки плитки?

Добре е косата ви да бъде чиста и лъскава, за да изглеждате по-добре с плитките. Вие решавате колко дебели да са те. Ако имате стърчащи кичури, може да ги пригладите предварително със лак или спрей.

Може да сплетете два от предните кичури в желаната от вас дебелина. Друг вариант е да направите това с цялата, като я разделите на път. Може да предвидите по 3 или 4 на страна.

Пробвайте и да разположите по 2-3 по-дебели плитки отляво и отдясно.

В случай, че потърсите услугите на фризьор, изберете по-големи африкански плитки чрез вграждане на изкуствена коса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари